Byggmester som takstmann

I «gamle dager» var det uvanlig at en takstmann gjorde en grundig tilstandsanalyse av en bolig. Det var heller ikke nødvendig at takstmannen kunne noe om bygg fordi han/hun skulle likevel ikke gjøre noen undersøkelser.

Norges største takstmann-portal med kun fagfolk finner du på finn-takstmann.no

En perfekt takstmann tenker kanskje du, en som ikke finner noen feil og da får jeg mer for boligen. Dessverre var det mange som tenkte slik, og dermed ble det mange konflikter med opprivende rettsaker og en stor kostnad for de som gikk til sak og de som ble saksøkt. Nå er det ikke slik at man får mer for en bolig med en ikke-kompetent takstmann. Man får mer for en bolig med en ærlig takstrapport som avdekker det som er av feil og mangler.

Byggmester som takstmann

Når markedet begynte å «kreve» tilstandsrapporter ved salg av boliger, så måtte mange ikke-kompetente takstmann finne annet arbeid som de var mer kompetent til, og nye kompetente og bygningskyndige takstmenn kom inn i markedet.  Fremdeles finnes det en del ikke-kompetente takstmenn derfor er det viktig å se etter disse logoene som er kvalitetsstempel for den moderne takstbransjen.

BMTF_Logo         Mester_logo

I Byggmestrenes Takseringsforbund utdanner man denne nye typen takstmenn som har bakgrunn som mester i et av byggfagene. Utdannelsen bygger på en tung erfaring fra byggfaget og dermed får du den tryggheten du burde hatt krav på.

Husk også på at en byggmester har lang utdannelse i å vurdere markedsverdien på din bolig. Sjekk ut denne siden om verditakst.